Aktuellt

EVENEMANGSKALENDERN  FEBRUARI – MARS 2020

 

FEBRUARI

20   Föreningsträff   Svågagården  Ängebo

22   Skotercafé  Moodtorpet Norrberg

23   Årsmöte   ÄIK klubbstuga Ängebo

23   Musikcafé Svågagården

27   PRO Årsmöte Vesslamon Friggesund

28   Berättarkväll   Svågagården

 

MARS

8    Årsmöte Bjuråkers Hembygdsförening

församlingsgården Bjuråker.

9     Årsmöte intresseföreningen  Svågagården

10   Dialogkväll Svågagården

22   Årsmöte    Sörsia byalag    Moodtorpet

27   Lunch och film Svågagården

 

ÖVRIGT

Måndag   Innebandy  Svågagården

Onsdag    Cirkelträning  Svågagården

Torsdag    Yoga   Svågagården  from 13 februari

Fredag      Elvakaffe  Betel, from 24 januari

 

Närmare information i Svågadalsbladets februarinummer

—————–

 

NÄRTRAFIKEN PERMANENTAS I SVÅGADALEN, DELLENBYGDEN OCH LJUSDAL.

X-trafiks försöksmodell har nu permanentats och omfattar Ljusdals kommun samt Dellenbygden och Svågadalen. Region Gävleborg och X-trafik har under 2016 gjort en utredning av Flextrafiken, som är ett komplement till den ordinarie linjetrafiken och som fungerar som anslutning till/från denna. Syftet har varit att ta fram en ny modell som ska vara enklare att använda och vara enhetlig i hela länet.
Sedan december 2016 provas en ny modell kallad Närtrafik i Svågadalen och Dellenbygden. From 11 december 2017 permanentas modellen i ovanstående områden.

Information kommer att finnas på vår hemsida

www.x-trafik.se

————————

Några ord om fiber!

Jag blev riktigt glad när jag fick besked från det kommunala bolaget Fiberstaden att man önskar dra in så kallad ”Fiber” till ett antal byar i här runt om i Svågadalen.
Att ni, återigen, får detta erbjudande beror på Svågadalsnämnden har arbetat aktivt med den här frågan under en längre tid.
Många tänker på datorer och internet när man pratar om fiber, men en fiberanslutning innebär så mycket mer. Bland annat blir det mycket billigare att ringa med den fasta telefonen och att titta på tv. Aldrig mer några problem med TV-antennen!
Kom också ihåg att fiberanslutning för telefonen är mycket säkrare än trådlösa mobila lösningar. Själv oroar jag mig ofta för våra äldre som bor i byar utan fast telefoni (alltså telefon via kopparnätet) för om mobiltelefonmasten inte fungerar så kan de äldre inte larma på hemtjänsten via sina ”larm” eller trygghetstelefon som det egentligen heter.

Jag har skrivit det tidigare men gör det igen: Att få fiber ”till byn” är en större händelse än när telefonen en gång i tiden kom.
Fiberstaden har en mycket förmånlig avbetalningsplan för fiberanslutning, vilket gör fibern till en god investering på många sätt.

För exakt ett år sedan drog jag in fiber till mitt eget hus, och har därför här nedan tagit med ett exempel på vilka prisskillnader det är för mig med fiber:

Utan fiber
Med fiber i villa

Internet
329 kr – Telia ADSL 8 Mbit/s
275 kr – Ljusnet Fiber 10 Mbit/s

Digital-TV
209 kr – Boxer Flex 8
148 kr – Basutbud + Sappa Alltid**

Telefoni
321 kr – Telia Bas Kväll & helg
75 kr – Affinity IP ZERO (exempel)

Utan fiber 859 kr per månad 10 308 kr per år
Med fiber 498 kr per månad 5 976 kr per år

I exemplet ovan kan ni se att besparingen för mig i detta fall blir över 4 000 kr per år!

Till detta skall också läggas att just ditt hus blir mycket mer attraktivt med en fungerande fiberanslutning om det nu är så att du någon gång i framtiden avser att sälja din bostad.

Jag hoppas att ni alla väljer att anmäla ert intresse för fiber! Minst 85% av hushållen måste anmäla sig för att det här ska bli verklighet!
Jag hoppas att ni väljer att beställa fiber när ni nu har chansen. Jag är övertygad om att ni inte kommer att bli besvikna.

Med vänliga hälsningar
Fredrik Röjd
Platschef

Läs även här: Folder Varför fiber 2015

12560 Total Views 1 Views Today

Kommentarer

Aktuellt — 1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>