Så var det dags igen då!

Ja, precis som rubriken antyder så är det dags igen då, och då syftar jag inte på den intensiva älgjakt som pågår runt om i Hälsingland samtidigt som jag skriver detta. Jag syftar inte heller på det ofrånkomliga höstmörkret som för närvarande sveper in över nejderna – vänder jag mig om och tittar ut genom fönstret i skrivandets stund så är det kolsvart ute.

Nej, jag tänker naturligtvis på det kommande Svågadalsvalet; en i många avseenden unik tillställning – så unik att människor långt utanför Bjuråkers gränser intresserar sig för vad som händer. Detta bevisas av de samtal jag får från nyfikna runt om i Sverige, och det medieutrymme som nämnden faktiskt får. (Inför det kommande valet har jag blivit kontaktad av såväl SVT, lokala tidningar samt en rikstäckande tidsskrift).

Detta ska vi värna om!

Nu är kandidaterna klara, och valförberedelserna har kommit en bra bit på väg; i detta Svågadalsblad hittar ni en hel del viktig information inför valet.

Nu gäller det bara att så många som möjligt av er som är röstberättigade verkligen utnyttjar er rätt till att rösta! Jag tänker inte hålla något brandtal över vikten av att rösta, och hur människor i andra länder kämpar för att få delta i demokratiska val. Detta vet alla redan och är ingenting som jag behöver upprepa.

Däremot kan jag informera om att valdeltagandet i Svågadalsvalet granskas betydligt hårdare än valresultatet i andra val.

 

 Därför vill jag be er om följande: gå och rösta! Just din röst kan vara avgörande för hela bygdens framtid!

Med vänliga hälsningar

Fredrik på Svågagården

2265 Total Views 5 Views Today


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>